قاطع غیرهمسطح خمام (ورودی شهر – مسیر رشت به خمام) علاوه بر بحث برانگیز بودن، تا پیش از بهرهبرداری صدمات جبران ناپذیری را در سالهای گذشته به اقتصاد و گردش مالی کسبهی خمام وارد نموده و یکی از عوامل آن کاهش قابل ملاحظهی ورود مسافران به داخل شهر (علیالخصوص در ایام نوروز و فصل تابستان) با عبور از کمربندی میباشد ؛ اما در این بین عواملی همچون فالوده، بستنی و علیالخصوصیخدربهشت مسافران را ترغیب میساخته مسیرشان را کمی طولانیتر کرده، از خمام عبور نموده و برای تهیهی یخدربهشت توقفی هرچند کوتاه داشته باشند. از اینرو میتوان یخدربهشت خمام را یکی از قطبهای توریستی (و بنوعی اقتصادی) یاد کرد که حتی باعث حضور اشخاصی مانند “جواد خیابانی، حمید لولایی، جاسم ویشگاهی، ساعد هدایتی، حسین بادامکی و …” و توریست از کشورهایی مانند “لیتوانی، سوئیس، ترکیه، سوئد و …” شده باشد، و قطعاً ترافیک حاصل از توقفهای موقت مسافرین در مرکز شهر (در ایام تعطیل) گواه بر این ادعا میباشد.

از سال 1368 یخدربهشت خمام در طعمهای طالبی و توت فرنگی بصورت سنتی تولید گردیده و توسط محمد بشرپور با گاری دستی به مردم عرضه میشد. در سال 1370 تولید و عرضه یخدربهشت به دکهای جنب پایگاه مقاوت بسیج خمام منتقل شد و بعدها بدلیل استقبال و ابراز علاقهی شهروندان و مسافرانی که از خمام عبور میکردند به جنب مخابرات خمام، با محیطی بزرگتر انتقال یافت که موجب پیشرفت به سزایی در عرصه تولید یخدربهشت گردید. با وجود امکاناتی که تهیه شد، طعمهای جدیدی مانند “آلوچه، موز، زردآلو، تمشک، آلبالو و اخته” نیز اضافه شدند و پیشرفت چشمگیر تر گردید. از سال 1380 تاکنون یخدربهشت میوهای خمام بدلیل طعم بینظیر و بهیادماندنی خود زبانزد مردم گیلان و استانهای همجوار است و با دارا بودنِ چندین شعبه در سطح شهر، بعنوان یکی از عوامل ورود توریست به داخل خمام تلقی میگردد.