معروف ترین یخ در بهشت گیلان

معروف ترین یخ در بهشت گیلانReviewed by میوه یخی خمام on Oct 29Rating: 5.0معروف ترین یخ در بهشت گیلان عواملی همچون فالوده، بستنی و علی‌الخصوصیخ‌دربهشت مسافران را ترغیب می‌ساخته مسیرشان را کمی طولانی‌تر کرده، از خمام عبور نموده و برای تهیه‌ی یخ‌دربهشت توقفی هرچند کوتاه داشته باشند. از این‌رو می‌توان یخ‌دربهشت خمام را یکی از قطب‌های توریستی (و به نوعی اقتصادی) یاد کرد

به جرات می توان گفت وقتی شهر رشت توسط یونسکو به عنوان شهر خلاق نامگذاری شود باید از پتانسیل خمام هم در این نامگذاری یاد کرد. خمام که اقتصادش به صورت سنتی از طریق کشاورزی تامین می شد اینک اقتصاد مدرنی را در خود می بیند. از ابتدا تا انتهای این شهر کوچک می توان انواع غذاخوری ها را دید. معروف ترین و معتبرترین محصول غذایی مغازه های خمام که اینک تبدیل به برند این شهر شده است یخ در بهشت های مخصوص خمام هستند. یخ بهشت هایی غلیظ و متفاوت با طعم های مختلف از انواع میوه و خشکبار آنچنان طرفدارانی پیدا کرده است که بعضا در ایام تعطیل هزاران گردشگر را از شهرهای دور و نزدیک گیلان به خمام می کشاند و تا نیمه های شب این شهر را بیدار نگه می دارد.

  عواملی همچون فالوده، بستنی و علی‌الخصوصیخ‌دربهشت مسافران را ترغیب می‌ساخته مسیرشان را کمی طولانی‌تر کرده، از خمام عبور نموده و برای تهیه‌ی یخ‌دربهشت توقفی هرچند کوتاه داشته باشند. از این‌رو می‌توان یخ‌دربهشت خمام را یکی از قطب‌های توریستی (و به نوعی اقتصادی) یاد کرد که حتی باعث حضور اشخاصی مانند “جواد خیابانی، حمید لولایی، جاسم ویشگاهی، ساعد هدایتی، حسین بادامکی و …” و توریست از کشورهایی مانند “لیتوانی، سوئیس، ترکیه، سوئد و …” شده باشد، و قطعاً ترافیک حاصل از توقف‌های موقت مسافرین در مرکز شهر (در ایام تعطیل) گواه بر این ادعا می‌باشد.

از سال 1368 یخ‌دربهشت خمام در طعم‌های طالبی و توت فرنگی بصورت سنتی تولید گردیده و توسط محمد بشرپور با گاری دستی به مردم عرضه میشد. در سال 1370 تولید و عرضه یخ‌دربهشت به دکه‌ای جنب پایگاه مقاوت بسیج خمام منتقل شد و بعدها بدلیل استقبال و ابراز علاقه‌ی شهروندان و مسافرانی که از خمام عبور می‌کردند به جنب مخابرات خمام، با محیطی بزرگتر انتقال یافت که موجب پیشرفت به سزایی در عرصه تولید یخ‌دربهشت گردید. با وجود امکاناتی که تهیه شد، طعم‌های جدیدی مانند “آلوچه، موز، زردآلو، تمشک، آلبالو و اخته” نیز اضافه شدند و پیشرفت چشم‌گیر تر گردید. از سال 1380 تاکنون یخ‌دربهشت میوه‌ای خمام بدلیل طعم بی‌نظیر و به‌یادماندنی خود زبان‌زد مردم گیلان و استان‌های همجوار است . بستنی های خمام هم از دیرباز شهره عام بوده اند. شاید قدیمی تر از هر غذافروشی دیگری. ده ، بیست سال پیش که خبری از یخ در بهشت خمام نبود مسافران از داخل شهر خمام رد می شدند تا ساعتی را در کنار بستنی فروشی هایش بایستند و از خوردنش لذت ببرند. الان هم این بستنی فروشی ها تک و توک مشغول به کارند و هنوز هم مشتری های خودشان را دارند. خمام صاحب اقتصاد مدرنی به نام غذا شده است. در ایام تعطیل حتی تا ساعت ۳ ، ۴ صبح مغازه هایش باز و پر از مشتری است. ر، بعنوان یکی از عوامل ورود توریست به داخل خمام تلقی می‌گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *