یخ بهشت یا در واقع یخ در بهشت خمام از یخ در بهشت های معروف ایران است و خمام به دلیل یخ در بهشت هایش بسیار معروف است.
عواملی همچون فالوده، بستنی و علیالخصوص یخ دربهشت مسافران را ترغیب میساخته مسیرشان را کمی طولانیتر کرده، از خمام عبور نموده و برای تهیهی یخ دربهشت توقفی هرچند کوتاه داشته باشند. از اینرو میتوان یخدربهشت خمام را یکی از قطبهای توریستی (و به نوعی اقتصادی) یاد کرد که حتی باعث حضور اشخاصی مانند “جواد خیابانی، حمید لولایی، جاسم ویشگاهی، ساعد هدایتی، حسین بادامکی و …” و توریست از کشورهایی مانند “لیتوانی، سوئیس، ترکیه، سوئد و …” شده باشد، و قطعاً ترافیک حاصل از توقفهای موقت مسافرین در مرکز شهر (در ایام تعطیل) گواه بر این ادعا میباشد.از سال 1368 یخدربهشت خمام در طعمهای طالبی و توت فرنگی بصورت سنتی تولید گردیده و توسط محمد بشرپور با گاری دستی به مردم عرضه میشد. در سال 1370 تولید و عرضه یخدربهشت به دکهای جنب پایگاه مقاوت بسیج خمام منتقل شد و بعدها بدلیل استقبال و ابراز علاقهی شهروندان و مسافرانی که از خمام عبور میکردند به جنب مخابرات خمام، با محیطی بزرگتر انتقال یافت که موجب پیشرفت به سزایی در عرصه تولید یخ دربهشت گردید. با وجود امکاناتی که تهیه شد، طعمهای جدیدی مانند “آلوچه، موز، زردآلو، تمشک، آلبالو و اخته” نیز اضافه شدند و پیشرفت چشمگیر تر گردید. از سال 1380 تاکنون یخدربهشت میوهای خمام بدلیل طعم بینظیر و به یادماندنی خود زبانزد مردم گیلان و استانهای همجوار است و با دارا بودنِ چندین شعبه در سطح شهر، بعنوان یکی از عوامل ورود توریست به داخل خمام تلقی میگردد.
اگر به خمام آمدید به میوه یخی های امیر واقع در خمام جنب مخابرات سر بزنید و یک طعم دلچسب را با ما تجربه کنید.